"Elsebeth prikker lige der hvor det gør ondt - men har heldigvis også gode og nemme øvelser til at turde dele sin lederskam"

- Peter, leder

Hvis du drømmer om et par timers powerpointoplæg og muligheden for at besvare en bunke emails imens, så lad være med at booke Elsebeth”

-Christina, leder

Elsebeth_på_scenen

Foredraget er et modstykke til den uanede mængde bøger og artikler, der fremviser modeller for den gode ledelse og værktøjer til hvordan vi burde være som ledere. Fortællinger om den grimme ledelse, det vi gemmer væk, det vi skammer os over. Fra topchefer og ledere i Danmark.

 

"Emnet er nyt, og Elsebeth forstår at gøre det let og medrivende. Der er plads til grin mellem de genkendelige og tåkrummende eksempler."

En times foredrag kommer bl.a. ind på:

  • Hvad er skam?
  • Hvorfor skal vi tale om skam?
  • Hvorfor får vi ikke øje på skam?
  • Hverdagsskam på arbejdspladsen?
  • Hvad skal vi gøre ved det?

”Det er som om vi i ledergruppen arbejder ud fra tesen om at vi alle handler rationelt, fornuftigt og altid træffer de bedste valg for virksomheden og for successen af de opgaver vi er i gang med. Det er jo ikke rigtigt. Men vi taler aldrig om at det ikke er rigtigt. Og jeg skammer mig over at jeg ikke har modet til at sige det højt”.

Citatet ovenfor er fra et interview med lederen Morten, hvor jeg spørger ind til hvorfor vi som ledere ikke taler om det personligt svære - altså vores frygt, fejl, utilstrækkelighed og skam. Morten fortsætter:

"Jeg kan godt tale om det med min coach, men jeg vil være bekymret for at dele det på et ledermøde - for der diskuterer vi opgaver, ressourcer og fejrer successer.

Men jeg skammer mig over min frygt".

Hvis du har modet til at dele dine fejl, skamfulde handlinger og fordomsfulde tanker med dine kolleger, så har det effekt på både samarbejde, synergier og bundlinje i virksomheden. For lederskammen er der – og så længe vi lader som om den ikke er der, vil den ætse og æde, drille og dominere.

Skammen er til stede – den er det sociale trafiklys der gør at vi tager tøj på inden vi går hjemmefra om morgen og den får os til at sige pænt tak for den hæslige hæklede karklud fra svigermor. Men den usunde skam kan vi ikke komme udenom - også selvom vi lader som om den ikke er til stede. Og den påvirker vores handlinger, tanker, holdninger og følelser i en grad, der ikke kan skjules. Ved at forblive uudtalt, æder skammen af virksomhedens bundlinjeresultater, udviklingspotentiale og af evnen til at fastholde de dygtigste medarbejdere.

Elsebeth Hauge hvem er jeg lederskam

Skriv dit nummer her - så ringer jeg dig op