Etik, skyggesider og livsledelse

Lederforløb om ubevidste dynamikker i din egen ledelse og i din organisation

cirkel lederskam

Et lederforløb til dig, der:

  • Er bevidst om at dine personlige egenskaber er afgørende for din succes som fremtidens leder.
  • Har modet til at få øje på dine skyggesider – og modet til at arbejde med dem.
  • Er bevidst om at du som leder har afgørende indflydelse på organisationens succes og på dine medarbejderes performance og trivsel.
  • Har lyst til at arbejde med dig selv og få øje på de sammenhænge, der skaber adfærd, kultur og resultater i din afdeling og i din organisation.

Dit udbytte:

Efter forløbet har du nye indsigter i din egen ledelse, dine forsvarsmekanismer og din lederskam. Du har ligeledes en udvidet forståelse for de ubevidste dynamikker i din organisation - og kan navigere proaktivt og med bevidst handlekraft. Du vil have en følelse af at være mere handlekraftig, værdifuld og i integritet med dig selv som leder.

Ingen powerpoint-præsentationer og ingen mulighed for at tjekke mails.

Der er tale om en ny form for lederudvikling, koncentreret om dig, dine egenskaber, handlinger, følelser og fordomme.

Fokus er flyttet fra det ydre til det indre. Du får derfor ikke værktøjer til at udarbejde strategier, handlingsplaner eller sygefraværspolitikker. 

Til gengæld får du indsigt i dine skyggesider, utilstrækkelighedsfølelser, forsvarsmekanismer, tvivl og din lederskam gennem aktiviteter, der skærper din opmærksomhed - og muligvis vil du til tider føle dig udenfor din comfort zone.

Det afgørende er at komme så meget i ro med dig selv, så der skabes adgang til dine personlige potentialer som leder.

Kurset foregår i Aarhus og København i lækre lokaler med fuld forplejning.

I Aarhus vil lokationerne blandt andet være AROS, Marselis Hotel og Skovmøllen.

I København vil lokationer være i gåafstand fra Hovedbanegården - blandt andet Hebron Hotel, NH Hotel og Fyrskibet.

Indhold:

Dag 1: Livsfortællinger - hvem er du som leder og som menneske? Du kommer til at sætte ord på dit liv inden for seks temaer med spørgsmål.

Dag 2: Det personligt ubevidste - skyggesider og blind spots - skyggesider handler om de egenskaber, du ikke ønsker at andre skal få øje på. Alle har egenskaber, de ikke er stolte af, og nogle er vi bevidste om, mens andre ligger helt uden for vores bevidsthed. Det er relevant at forbinde sig til skyggerne for at komme tættere på den autentiske ledelse, der er afgørende for at kunne lede andre succesfuldt.

Dag 3: Tvivl og paradokser  i ledelse - hvornår og hvordan opstår tvivl, hvad ligger der bag tvivlen, hvornår tvivler du som leder på dit eget værd og hvordan påvirker tvivlen din ledelse, dine relationer og dig selv? Du bliver introduceret til de protreptiske samtaler, og vi bruger skyggearbejdet fra dag 2 til at få øje på mønstre i arbejdslivet.

Dag 4: Det kollektivt ubevidste - følelser og forsvarsmekanismer - denne dag handler om tabuer i ledelse. Vi taler om følelser og handlinger, der ofte tolkes som irrationelle og ufornuftige i arbejdsmæssig sammenhæng, og derfor undertrykkes, udskammes og negligeres. Vi taler om magt og værdier og dykker dybere ned i gængse ord som fx ærlighed/uærlighed, ordentlighed/uordentlighed og respektfuld/respektløs.

Dag 5: Læring, drømme og livsbalance - På denne dag samler vi op på de fire foregående dage og kobler drømme og ambitioner på som bud på næste skridt. Stolthed og mod undersøges og kobles til de personligt og kollektivt ubevidste. Hvad er vigtigt for dig i din ledelse og hvorfor er du leder? Hvad drømte du om som barn og hvad drømmer du om nu?

Der vil være 1-2 timers forberedelse til hver mødegang.

Alle pauser foregår i stilhed!

Lederforløbet er anderledes end de typiske kurser og netværk. Det handler ikke om hvor du arbejder, hvilken titel du har og hvem du kender. Det handler om dig som leder og det, der ligger under den daglige polerede overflade.

Du deltager kun med dit fornavn - og ikke med titel, virksomhed og netværk. Netop anonymiteten skaber mulighed for at komme ned under overfladen og arbejde med det der er, uden at skulle forholde sig til hvad andre tænker om det.

Hvem kan deltage?

Du kan deltage, hvis du er leder. Det har ingen indflydelse hvilket niveau, du er leder på eller hvor længe du har været leder.

Fortrolighed, opmærksomhed og nysgerrighed er afgørende elementer for successen af forløbet.

Som deltager er du en afgørende faktor for de andre deltageres udvikling og udbytte, og det er et krav at du deltager alle 5 dage.

Det praktiske:

Gruppen består af max 8 ledere, der mødes 5 dage fra 9.00-15.00 i henholdsvis København og Aarhus. Datoerne kan ses nedenfor. 

Inden første mødedag og efter sidste mødedag vil der være 1 times individuel samtale.

Pris for 5 dage inkl fuld forplejning, individuelle samtaler og materialer: 16.900 kr + moms

Datoer og tilmelding kan ses nedenfor.

Ingen binding - du har naturligvis 14 dages fortrydelsesret. 

Datoer - Aarhus 2024

Alle dage fra 9.00 - 15.00
cirkel_lederskam_15

Dag 1: Fredag den 26/1-24

Dag 2: Forår 2024

Dag 3: Forår 2024

Dag 4: Forår 2024

Dag 5: Forår 2024

Dag 2, 3, 4 og 5 fastlægges i deltagergruppen

Datoer - København 2024

Alle dage fra 9.00 - 15.00
cirkel_lederskam_15

Datoer er endnu ikke fastlagt - hvis du er interesseret i at deltage i et forløb i København, så meld dig (uforpligtende) til nedenfor, og jeg vil give besked, når der oprettes et forløb. Det er naturligvis uforpligtende at skrive sig op.

Tilmelding til lederudviklingsforløb

Elsebeth Hauge hvem er jeg lederskam