
Moderne managementtænkning har fremstillet lederen som en superhelt. Det er meget svært for dagens ledere at leve op til de hundredvis af krav, og det medfører skam og tabuisering. Ting der ikke kan siges og svagheder der ikke kan eksponeres. Elsebeth Hauges bog er et kærkomment bidrag til at bryde tabuet og den kultur, der kan sætte nødvendig uenighed, kritik og tvivl i skammekrogen.
Dennis Nørmark, Antropolog og med-forfatter til bogen "Pseudoarbejde"

I går havde jeg fornøjelsen, af at deltage ved Elsebeth Hauges foredrag om Lederskam. Det er et utroligt inspirende og tankevækkende begreb og foredrag.
Får du muligheden i dit netværk for at opleve det foredrag - så grib muligheden. Budskabet sidder fast længe.
Jens Laursen-Schmidt, Training lead, Danfoss

En øjenåbner af format. Får næsten lyst til at kramme alle 25 ledere, der har deltaget, selv psykopaten!
Mange kunne tænke: "Ej, okay, det er en fortælling lidt ude af proportioner", men det er det ikke. Mange af eksemplerne har jeg i sin grundessens hørt om eller oplevet på egen krop. Bogen spiller i den grad op til selvrefleksion og nysgerrighed.
Majken Pape, CEO, Unoliving

Jeg har haft fornøjelsen af oplæg om Lederskam i to af mine netværksgrupper med Kvindelige ledere. Elsebeth er super professionel, hendes oplæg er meget indbydende med flotte slides, musik og god involvering af deltagerne. Elsebeth går i dialog på en nærværende facon, men også med en kraftfuldhed, hun har noget at komme med, hun vil noget med sit budskab.
Lederne var meget glade for oplægget og de refleksioner det satte i gang. Skam er en hård følelse, det er godt at få taget hul på snakken omkring den, så den ikke blokerer. Elsebeth kom ind på hvordan lederens skamfulde handlinger, egenskaber, følelser og fordomme stjæler handlekraft og værdi for organisationen. Pointen er ikke at fjerne skam, men netop at blive bevidst om det.
Godt du sætter fokus på skam, du er modig og det smitter!
Ann Fagerdal, Netværksdirektør, EGN Danmark

Sådan Elsebeth! Tak fordi du sætter fokus på det relevante ... og det som alt for ofte gemmes væk.
De bedste ledere forstår det tveæggede sværd, deres følelser er. Følelser er både deres største styrke og svaghed. De er tro mod sig selv og bevarer egen integritet. Hold hovedet koldt og hjertet varmt!
Helle Bay, Executive Vice President, Scania Group

Har lige hørt seneste podcast i Morten Münsters Adfærd-podcastserie om lederskam. Sikke en podcast - jeg fik helt kuldegysninger Og sikke et vigtigt stykke arbejde, du har gjort ved alt skrive om emnet Elsebeth
Men også dybt angstprovokerende
Spændende og tankevækkende - og tak for tippet om at huske at række ud til vores (leder)kolleger, så vi også får talt om HVORDAN vi oplever det, der sker og ikke kun hvad der sker
Det er i sig selv transformerende
Louise Neel Høyer, Partner, Human Univerz

"Skam" er et underligt ord, som jeg ikke havde tænkt sammen med min ledergerning, før jeg læste denne bog. Men det har været en fejl. For det påvirker både mig som leder og den måde jeg påvirker kollegaer og medarbejdere. En fejl, som jeg nu bedre kan se og rette op på.
"Lederskam" er en genvej til, at jeg som leder lærer mig selv bedre at kende – de ubevidste og måske mindre flatterede sider, der også konstituerer mig som leder.
Jakob Harder, Dekan, Københavns Professionshøjskole, Metropol

Bogen "Lederskam" giver mig mod. Mod til at tale om mine ledelsesmæssige utilstrækkeligheder og den tvivl der opstår. Uanset hvor umage jeg gør mig.
Karina Boldsen, CEO and founder, AROS BOARD

Skam er tabu. Men samtidig er skam noget, vi alle kender. Både som den, der udskammer, og som udskammet. Derfor er bogen relevant. Det slås klart fast og forklares godt i bogen, hvorfor skam og følelsen af skam ikke blot er noget, vi ryster af os. Vi lagrer følelsen. Vi bærer den med os. Enten som en art dårlig samvittighed eller som følelsen af at være blevet ringeagtet. Begge følelser er tunge at bære, og begge følelser bæres typisk i ensomhed. Derfor er bogens mere redskabsagtige kapitler også meget relevante, fordi de byder på tilgange til, hvordan vi får øje på skammen og lærer at bære, at skam findes i vores relationer.
Marianne Thyrring, direktør i DMI og medlem af Ledelseskommissionen

"Lederskam" er en tankevækkende og modig bog.
Den handler om den usunde kultur, der vokser og udvikler sig netop fordi ingen har modet til at gribe ind eller sige fra. Bogen giver nuancerede perspektiver på skammen og giver redskaber til at arbejde med skammen, så den kan blive en positiv driver, hvis vi tør få øje på den og tale om den.
Annemarie Schou Zacho-Broe, Kommunaldirektør, Fredericia Kommune